lauantai 9. helmikuuta 2013

Fysioterapia

4 viikkoa sitten kävin työterveyden fysioterapeutilla toistuvien selkä- ja niskakipujen takia. Selkäni on liian notkolla. Hän antoi minulle kolme erilaista liikettä joita tekisin.

Eilen aamulla menin työterveyteen kontrollikäynnille ja ulko-ovella ihmettelin kun oli ihan pimeetä. Ovessa oli lappu että viime viikosta alkaen työterveys toimii uudessa osoitteessa. 5 minuuttia aikaa kiiruhtaa oikeaan paikkaan. En voi ymmärtää miten minulta oli mennyt koko muutto ohi (työsähköpostiin on kuulemma laitettu kyllä infoa asiasta).

Fysioterapeutti kyseli onko selkäsäryt yhtään vähentyneet. Kun mietin asiaa niin tajusin että kuukauden aikana ollut särkyä max 5krt, kun ennen se oli jokapäiväistä. Fysioterapeutti huomasi myös että minulla on todella yli liikkuvat nivelet johon sanoin että muuten kyllä mutta eteenpäin en taivu yhtään jos esim. yritän koskettaa käsillä maata jalat suorina. Näytin hänelle johon hän totesi että takareidet on näköjään liian  kireinä, käsien ja lattian väliin jäi 27cm. Hän availi lihaksia jonka jälkeen pääsin jo 10cm alemmas eli 17cm päähän maasta. Jatkoi avaamista ja lopulta 7cm päähän maasta. 

Sain uusia harjoitusliikkeitä, joissa myös muutama takareisien kireyttä avaava. Nyt on seitsemän erilaista liikettä joista voin itse valita ja vaihdella mielen mukaan mitä haluan päivittäin tehdä.

Seuraava kontrollikäynti on reissun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti